Bezoek aan INTIRIO ...

Als interieurstyliste moeten we zeker en vast op de hoogte zijn van de aller nieuwste trends. Vandaar dat ik regelmatig een beursbezoek op de agenda plaats!

Hierbij mijn bevindingen van INTIRIO 2018..

PINK
Als eerste en meest aanwezige thema vond ik de kleur Roos. Dit voornamelijk steeds in zachte tinten, pastelroze ook wel in combinatie met groen tinten. Ook vleeskleurige en aarde tinten zijn hier aanwezig. De kernwoorden Intimacy, feelings and Skin komen hier aan bod. Dit omdat steeds meer mensen verlangen naar meer intimiteit en menselijkheid, we gaan meer op zoek naar authenticiteit in dingen en keuzes. Naar gelang van hoe we ons voelen gaan we ons interieur daarin aanpassen. Dit vertaalt zich ook naar de keuze van materialen, vrouwelijk, imperfect en zachte rondingen.

IMG_4342.jpg

GREEN
Als tweede tendens die zich dit jaar nog verder evolueert is zeker de kleur groen. Voornamelijk in het behangpapier en verven is deze kleur zeer aanwezig. Als materialen worden hier veel suède en fluweel bij gebruikt.

IMG_4344.jpg

ECLECTIC BLEND
In dit thema zijn vooral donkerdere kleuren aanwezig zoals donkerblauw in combinatie met verschillende soorten groen. Ook nog steeds heel sterke patronen aanwezig in verschillende combinaties. In deze stijl mag het er een beetje over zijn. Ook vaak gebruik van materialen zoals messing en metaal.

IMG_4345.jpg

PRINTS
Als vierde thema vond ik de prints ook nog zeker aanwezig. Gebruik van veel planten, gekleurde bloemen, vogels. En dit in zeer drukke aanwezige kleuren. Dit zien we zowel terug in tapijten, behangpapier als gordijnen. In deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van complementaire kleuren om telkens een contrast te maken.

 

IMG_4346.jpg